Plantmedicijn

Sommige mensen kiezen graag voor een ceremonie met de ondersteuning van een plantmedicijn. Vanuit het Sjamanisme wordt er met diverse soorten plantmedicijn gewerkt. Ik geef de voorkeur aan het werken met cacao en truffel. Hierin zit de werkzame stof psilocibine. Psilocibine is een bestandsdeel wat uit de natuur komt, namelijk van de paddenstoel en of truffel. Maria Sabina (1894 - 1985)  is de Mexicaanse sjamaan / healer die de truffel in het Westen heeft geïntroduceerd. 

 

"Heal yourself with the light of the sun and the rays of the moon. With the sound of the river and the waterfall. With the swaying of the sea and fluttering of the birds. Heal yourself with mint and eucalyptus. Sweeten with lavender, rosemary, and chamomile. Hug yourself with the cocoa bean and a hint of cinnamon. Put love in tea instead of sugar and drink it looking at the stars. Heal yourself with the kisses that the wind gives you and the hugs of the rain. Stand strong with your bare feet on the ground and with everything that comes from it. Be smarter every day bij listening to your intuition, looking at the world with your forehead.

 

Jump, dance, sing, so that you live happier.

 

Heal yourself, with beautiful love, and always remember... you are the medicine."

 

Maria Sabina

Mogelijkheden

Het is afhankelijk van je intentie welke vorm qua ceremonie het beste bij je past. Elke ceremonie is uniek en heeft zijn eigen energie en uitkomst. Er zijn verschillende mogelijkheden voor iedereen.

Met je partner


Wanneer je met je partner kiest voor een ceremonie met plantmedicijn dan wordt je begeleidt door Kim en Jeroen. Vraag naar de mogelijkheden.

Groep


Regelmatig worden er ceremonies georganiseerd in een kleine samenstelling van max. 5 personen.

Houd hiervoor de agenda in de gaten.

Eén op één


Wanneer je (als man/vrouw) liever niet aan een groepsceremonie deelneemt is een één op één ceremonie mogelijk. Dit is maatwerk en op afspraak.


"Dit heeft echt al m'n verwachtingen overtroffen. Een onvergetelijke reis. Mijn dank is groot."

Plantmedicijn ceremonie


Psilocibine zorgt voor een ander bewustzijn en zintuigelijke waarneming. Het helpt om vanuit het hoofd (denken), meer naar het hart te gaan. Het kan je helpen eigen patronen in denken en doen inzichtelijk te maken. Het plantmedicijn houdt je als het ware een spiegel voor en daarmee kan je je problemen in het dagelijks leven onder ogen komen. Het kan helpen angsten, denkpatronen en emotionele blokkades te doorbreken en of overwinnen.


"De Sjamanistische trancereizen waren uit mijn comfortzone, maar de ervaring hierin was heel bijzonder, bizar en met woorden niet te beschrijven."

Intentie


Een plantmedicijn ceremonie start altijd met een intentie. Er zijn verschillende intenties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan;

-  je blik verruimen;

-  je bewustzijn vergroten;

-  andere richting geven aan je leven;

-  controle leren loslaten;

-  beter in je vel zitten;

-  dichter bij jezelf komen;

-  je zielsmissie achterhalen;

-  spirituele gidsen ontmoeten.

 

Of het is je intentie om contact te maken met de 'ongeziene wereld' en te ervaren dat alles bezield is, onderdeel is van de natuur en de relatie met de 'geestenwereld'. Lees hier meer over op de pagina met informatie over het sjamanisme.


"Als een vernieuwd persoon of zoals ik in de essentie zou willen zijn,

ga ik een volgende fase van mijn leven in."

Voorbereiding


Het is fijn om met e.e.a. rekening te houden ter voorbereiding van je sjamanistische cacao truffel ceremonie. Zorg in ieder geval dat je in de week voorafgaand aan de ceremonie;

-  verbind met de elementen, lucht, water, aarde, vuur;

-  zoek zoveel mogelijk rust en ontspanning op;

-  ga zoveel mogelijk naar buiten in natuur;

-  vermijd social media, tv, en gewelddadige beelden;

-  twee dagen van te voren geen cafeïne;

-  geen alcohol of drugs;

 

Er zijn een aantal contra-indicaties zoals;

-  zwangerschap en borstvoeding;

-  medicatie;

-  afhankelijkheid van drugs of alcohol;

-  hartklachten, te hoge bloeddruk, nieraandoeningen;

-  schizofrenie, psychose, bipolaire stoornis en bordeline persoonlijkheidsstoornis. 

 

Voorafgaand aan de ceremonie is er een telefonisch intake. Geef hierin altijd aan wanneer je twijfel hebt vanwege één van contra-indicaties en vraag het na bij uw medisch specialist.


Professionele begeleiding


Het is belangrijk wanneer je kiest voor een sjamanistische cacao truffel reis, dat je begeleid wordt door iemand met de juiste kennis, kunde en karakter. Ruim 21 jaar werkt Jeroen met mensen. Als psychotherapeut, coach en sjamanistisch practitioner werkt Jeroen sinds 2017 vanuit zijn eigen praktijk in Enkhuizen. Hij organiseert retraites in binnen en buitenland, workshops en trainingen en geeft één op één therapeutische consulten. Samen met zijn partner organiseert hij regelmatig Date Night en relatietherapie weekenden voor stellen. Lees hier meer over Jeroen.