Rituelen rondom sterven

De overgang van leven naar sterven

Vanuit het Sjamanisme wordt de overgang van leven naar sterven gezien als een cyclus. Als overgang van een oude fase naar een nieuwe fase, waarin de ziel het lichaam verlaat en naar een andere plek mag gaan. In de laatste fase van je leven kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van rituelen die helpend zijn om de rust te vinden en het leven los te laten. 

 

Een Sjamanistisch ritueel biedt uitkomst.


Een ritueel voor sterven is voor iedereen die wilt zorgen voor een zachte landing in de ongeziene wereld.Rituelen bij leven

Samen met jou bepalen waar je behoefte aan hebt in deze laatste fase van je leven. Het is mogelijk dat we samen een trancereis maken waarbij er heling kan gevraagd worden op pijnplekken van het verleden. Daarnaast kan ik een Sjamanistische trance reis voor jou maken om zo in contact te zijn met de ongeziene bovenwereld (de andere zijde) en contact maak met jouw spirit helpers. Zo zorg je tijdens de overgang naar de andere zijde voor een 'zachte landing'. De trancereizen worden altijd gemaakt met ondersteuning van de drum en ratel. Het is mogelijk dat deze begeleiding op je eigen locatie gegeven wordt. Het effect van deze rituelen is dat er rust en bezinning kan ontstaan.

 

Deze rituelen zijn altijd afgestemd met jou en sluiten aan bij je persoonlijke wensen.


Rituelen bij sterven

Als laatste wens van de overledene kunnen er ook rituelen uitgevoerd worden als onderdeel van de uitvaart. Bijvoorbeeld in bijzijn van de nabestaanden, met de familie (kinderen en kleinkinderen) of als onderdeel van de begrafenis / crematie. Tijdens zo'n ritueel maken we altijd gebruik van de drum, ratel en moeder drum. Als familie (met kleine kinderen) is het zeer helend om met elkaar op de ritme van de drum stil te staan bij het gemis van jullie dierbare.


Niet natuurlijke dood

Bij niet natuurlijk sterven is er sprake van een ernstig en of tragische gebeurtenis. Wanneer er sprake is van een niet natuurlijk dood of een plotseling overlijden, dan blijven nabestaanden vaak achter met een groot ongeloof. 

Ook voor degene die sterft kan dit als abrupt ervaren worden. In sommige gevallen kan de ziel van de overledene achterblijven op de plek van het overlijden. Voor de nabestaande kan dit merkbaar zijn in de energie.

 

Een ritueel wat de ziel van de overledene helpt om over te gaan naar de andere zijde, kan helpen om rust te vinden. Voor de ziel van de overledene en de energie van de nabestaanden. Dit ritueel vindt plaats op de plek van het overlijden.

 

 


Sterven is de overgang naar een nieuwe fase.

Laat je begeleiden en geef richting.Bekwaamheid in het Sjamanisme

In het jaar 2017 ben ik voor het eerst in contact gekomen met Sjamanistische rituelen en ben ik zelf rituelen gaan toepassen. Jaarlijks ontwikkel ik mij op mijn vakgebied. Ik heb kennis en ervaring in het werken met het levenswiel / medicijnwiel volgens de Sjamanistische visie van Daan van Kampenhout. Daarnaast heb ik basis kennis van het Syberisch Sjamanisme en bijbehorende rituelen.

 

In 2023 -2024 wordt ik volledig ingewijd in het Sjamanisme vanuit de visie van Sandra Ingerman.

Hiervoor heb ik de volgende Sjamanistische stappen doorlopen:

1. Reis van de Sjamaan

2. Heling van de Aarde

3. Sjamanistische Extractie

4. Dood en sterven

5. Heling met spiritueel licht (februari 2024)

6. Soul retrieval (voorjaar 2024)

 

In de afgelopen jaren is gebleken dat zielsreizen (zielen begeleiding naar het licht of open staan overledene) een vaardigheid is welke mij vanuit de natuur is geven. Regelmatig maak ik zelf Sjamanistische trancereizen met de intentie om contact te houden met de ongeziene werelden, voor momenten dat ik of iemand anders dit nodig heeft.


Waar is het?

Streekbos Enkhuizen | Bovenkarspel

Yurt | Friesland

Praktijk | Enkhuizen


Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.